Pevski zbor Breze
Dom starejših občanov Metlika

Pevski zbor Breze

V Domu starejših občanov Metlika stanovalci pojejo v pevskem zboru »Breze«.

 Skupaj vadijo vsak torek dopoldne. Najraje pojejo stare narodne slovenske pesmi, ki se jih spominjajo še iz svoje mladosti. Nikakor pa ne pozabijo na naše domače belokranjske pesmi, ki opevajo prelepo Belo krajino z vinskimi goricami, steljniki, belimi brezami in reko Kolpo in s tem ohranjajo dediščino naših babic in dedkov.

Rojstni dnevi, različne prireditve, praznovanja ne minejo brez petja, včasih pa tudi plesa, kajti zelo radi se veselijo ter si tako bogatijo jesen življenja.

Dosegli so kar nekaj vidnih uspehov na pevskem področju, saj so zmagali na Reviji pevskih zborov socialnih zavodov Slovenije.

dan odprtih vrat 017

Stanovalci pravijo:

Petje nam že od vsega začetka krajša čas, nas bodri, združuje in preganja žalost. Konec koncev pa nam tudi omogoča, da se združeni v pevski zbor odpravimo kam na potep, bodisi piknik, izlet, srečanje ali nastop. Po svojih najboljših močeh se trudimo, da s pesmijo, ki nam je podarjena, razveseljujemo in vlivamo novih moči tistim, ki to potrebujejo. Pesem je naše življenje. Z njo praznujemo življenje in vsak dan, ki nam je podarjen.