Dom starejših občanov Metlika

Obvestilo

V DSO Metlika je bilo v obdobju do 14. 5. 2020 z virusom SARS-CoV-2 okuženih skupno 53 stanovalcev. Od tega jih je 25 že ozdravelo (povprečna starost 83 let, najmlajši oboleli 67 let, najstarejši 106 let), 13 jih je še vedno pozitivnih (povprečna starost 82 let, najmlajši oboleli 63 let, najstarejši 91 let), 15 pa jih je žal umrlo.

Zadnji pozitivni bris je bil v našem domu zabeležen 5. 5. 2020.

Nihče od obolelih ni v kritičnem stanju, vsi se počutijo dobro

Z 11. 5. 2020 so v našem domu ponovno omogočeni neposredni stiki stanovalcev s svojci. Obiski in stiki v živo so za naše stanovalce izredno pomembni, zato smo veseli, da smo jih – seveda ob uporabi ustrezne zaščitne opreme in varovalnih ukrepov – ponovno lahko omogočili. Stanovalci so se odprtja doma zelo razveselili in že sprejemajo obiskovalce.
V DSO Metlika še naprej dosledno izvajamo preventivne ukrepe, predvsem redno razkužujemo prostore in opremo. Zaradi povečanega obsega razkuževanja v obdobju epidemije koronavirusa so se domski inventar in oprema precej uničili, zato bomo preizkusili drugačen način razkuževanja. Na preizkus bomo dobili robota za UV razkuževanje, ki bo izboljšal in poenostavil to delo. Robot je namenjen preprečevanju in zmanjševanju širjenja nalezljivih bolezni, virusov, bakterij in drugih škodljivih organskih mikroorganizmov v okolju. Ker naj bi se po napovedih strokovnjakov jeseni najverjetneje pojavil drugi val epidemije, želimo pred morebitnim drugim valom v domu vzpostaviti tako stanje, da bo življenje stanovalcev kakovostno in bolj varno.

Če se bo robot za UV-razkuževanje na preizkusu izkazal za primerno orodje, si želimo, da bi ga lahko čimprej kupili. Nenazadnje bomo na ta način poskrbeli za še kakovostnejše in bolj varne bivalne pogoje za stanovalce. Zato prosimo vse, ki ste pripravljeni donirati finančna sredstva za nakup robota, da nam pišete na tajnistvo@dso-metlika.si.

100x hvala, da ste z nami

Ostanite zdravi

Ivica Lozar, direktorica DSO Metlika

Dodaj odgovor