Dom starejših občanov Metlika

Obvestilo v zvezi s koronavirusom

Spoštovani svojci – kmalu boste svoje sorodnike, ki stanujejo v DSO Metlika, lahko slišali in videli.

S pomočjo prostovoljcev smo z današnjim dnem uvedli možnost video pogovorov med stanovalci DSO Metlika in njihovimi svojci. Po prvih testnih video konferencah smo prepričani, da smo na pravi poti in da stik s svojci pozitivno vpliva na razpoloženje stanovalcev. Svojce prosimo za potrpljenje in razumevanje (zaenkrat imamo na voljo 3 komunikacijske enote). Z namenom, da bomo zagotovili video stik kar največjemu številu naših stanovalcev, smo se odločili za naslednji režim komunikacije:
Svojce kontaktiramo/pokličemo MI. Skupaj se dogovorimo za tehnično izvedbo – uporabo komunikacijskega orodja (Skype, Viber, lastna platforma …). Ko se dogovorimo glede tehničnih detajlov, gremo k stanovalcu, vzpostavimo povezavo in zapustimo prostor z namenom zagotavljanja vaše intimnosti.

Čakajte na naš klic! Skupaj z vašimi najdražjimi se že veselimo!

Predvidoma jutri bomo storitev sposobni zagotoviti tudi v enoti stari grad (Komenda).

Iskrena zahvala vsem prostovoljcem, ki so se že odzvali našemu pozivu na pomoč.

V DSO Metlika se število stanovalcev z znaki okužbe s koronavirusom zvišuje. Imajo zagotovljeno 24-urno zdravniško oskrbo in pomoč. Zahvaljujemo se osebju ZD Črnomelj in zdravnikom iz ZD Novo mesto, ki uspešno koordinirajo izvajanje redne zdravstvene dejavnosti v DSO Metlika.

O spremenjenem zdravstvenem stanju posameznega stanovalca so svojci nemudoma obveščeni.

Svojce obveščamo, da smo prejeli navodila, ki z 18. 3. prepovedujejo vnos hrane v DSO Metlika. Prosimo za razumevanje in spoštovanje ukrepa.

Večino stanovalcev s sumom na okužbo smo preselili v enoto starega gradu (Komenda), kjer je nameščenih 17 postelj. S to potezo smo tudi v samem DSO Metlika zagotovili boljše prostorske pogoje za preprečevanje širjenja okužbe.

Pomoč na domu izvajamo le v nujnih primerih. Za vse ostale potrebe, npr. dostava kosil na dom, nabava hrane in zdravil …, pa poskrbijo prostovoljci RK.

Še vedno redno izvajamo vse preventivne zaščitne ukrepe, ki smo jih sprejeli že ob začetku pojava koronavirusa pri nas. Stanovalci se še vedno zadržujejo po sobah, zaposleni v domu pa jim skušamo še naprej zagotavljati največje možno udobje. Na njihovo željo jim v sobe dostavljamo dodatno sveže sadje in različne napitke. Stanovalci se počutijo dobro, razumejo kritičnost razmer ter spoštujejo preventivne ukrepe. Seveda pa si, tako kot vsi, želijo, da bi se razmere čimprej umirile in bi življenje spet steklo po ustaljenih tirnicah.

Zahvaljujem se stanovalcem in njihovim svojcem za razumevanje v teh težkih časih, vsem zaposlenim in prostovoljcem pa za njihov trud in neizmerno požrtvovalnost, ki ju izkazujejo pri svojem delu.

Hvala, spoštovane kolegice in kolegi, za vaše veliko srce in zlate roke. Ti težki trenutki so nas še bolj povezali, da si pomagamo. Verjamem, da bomo iz te bitke prišli ponosni nase in na svoje opravljeno delo.

100-krat hvala, da ste z nami!

Ostanite zdravi!

Ivica Lozar, direktorica DSO Metlika

Dodaj odgovor