Dom starejših občanov Metlika

Pismo zahvale

Pozdravljena Ivica skupaj z zaposlenimi ter prostovoljci v DSO Metlika.

Še pred kratkim si  nismo mogli niti predstavljati, da se bomo v teh dneh in tednih soočali s takimi preizkušnjami , kot jih doživljamo sedaj v času epidemije koronavirusa.

V tej situaciji bi želela izraziti veliko priznanje ter zahvalo vsem vam v DSO Metlika: tako tebi na najbolj izpostavljeni poziciji kakor tudi vsem požrtvovalnim zaposlenim -strokovnemu kadru, sestram, negovalnemu osebju, zaposlenim v kuhinji, hišnikom, zaposlenim, ki skrbijo za čistočo ter tudi prostovoljcem, ki vam pomagajo.

Delo, ki ga opravljate v teh časih, je neprecenljivo, plemenito, požrtvovalno, … s tem ko skrbite za vaše oskrbovance – naše svojce.

To delo opravljate z omejenim številom zaposlenih – nekateri so bolni, nekateri so se morali osamiti, nosečnice umaknene iz delovnega procesa, delavci iz Hrvaške imajo  težave s prihodom na delo zaradi meje….  kar pomeni, da so tisti, ki delajo, še toliko bolj obremenjeni. Poleg tega je potrebno dodatno delo z zaščitnimi sredstvi, potrebno je dostavljati hrano v sobe tudi tistim stanovalcem, ki so sicer hodili jesti v jedinico itd.

Kljub vsemu zapisanemu vaši zaposleni opravijo delo tako, da so naši svojci v danih težkih okoliščinah primerno oskrbljeni. Poleg tega ob vsem tem najdejo toplo besedo za oskrbovance in si zanje vzamejo delček svojega časa.

Moja mama Ivanka Matjašič  kot oskrbovanka doma izraža same besede pohvale za vse, ki se v teh dneh trudite v domu. V njenem in svojem imenu se iskreno zahvaljujem za vse, kar delate te dni. Ni lahko, s svojim delom izpostavljate sebe, svoje zdravje, da poskrbite za naše najdražje.

Tudi zaposleni v gospodarstvu  se trudimo z delom po svojih najboljših močeh, da bi v čimboljši kondiciji ohranili naša podjetja po koncu  epidemije, vendar se naše delo v teh časih  ne more primerjati z vami, kakor tudi ne z zaposlenimi v bolnišnicah, v trgovinah s hrano in drugje, kjer ste na prvih linijah bojišča. Prav je, da se vaše povečano in oteženo delo ustrezno nagradi, kar so predstavniki vlade tudi obljubili.

Ko se vrne življenje zopet v bolj normalne tirnice, verjamem, da boste čutili zadoščenje, da ste opravili veliko in plemenito delo.

Ivica, vsem Vam in vsakemu posebej, še enkrat iskrena hvala!

Aleksandra Šikonja

Dodaj odgovor