DSO Metlika

O nas

Vizija do leta 2023

Spoštovani,

nekaj mesecev je minilo, odkar sem bila imenovana za direktorico Doma starejših občanov Metlika, pa se mi zdi kot, da bi bilo včeraj.

Še danes se spominjam svojih občutkov in čustev, ki so me prevevali ob imenovanju: »Ali sem se prav odločila, ko sem sprejela izziv za vodenje tako velike ustanove v času nenehnih družbenih, političnih in gospodarskih sprememb? V času velikih demografskih sprememb, ki žal ni naklonjen starejšim in tistim, ki skrbimo zanje na jesen življenja? Kako bo? Se bom znašla v ustanovi, kjer je že vse utečeno, kjer praktično nikogar ne poznam? Bodo zaposleni vzeli za svoje spremembe, ki jih bom prinesla kot nov veter? Bom sama znala prisluhniti in ohraniti dobro, a hkrati smelo zreti v prihodnost? Kje in kako začeti? Bom imela čas za vse, kar želim narediti? Bom šla prehitro ali prepočasi? Bodo sodelavci prepoznali mojo pozitivno namero, srčnost, strokovnost? Bom znala jaz videti vse dobro in iz njih izvabiti speče potenciale ter jih slišati?«

Da, danes sem prepričana, da sem se odločila prav. Kot direktorica sem odgovorna za vizionarski pogled v prihodnost, za strateške zadeve, za veliko sliko. Vodenje si sama predstavljam kot usmerjanje, koordiniranje kompetentnih zaposlenih, kar zaposleni v DSO Metlika definitivno so. Njihova empatija in pripravljenost skrbeti za starostnike v duhu pomoči in zagotavljanja življenjskih potreb je za delo v domu ključnega pomena. Vodenje pomeni tudi povezovanje različnih interesov, znanj, sposobnosti, pričakovanj itd., vse z enim samim ciljem – da skupaj uresničujemo naše plemenito poslanstvo. Vodenje zame ne pomeni avtoritarnega delegiranja nalog, pač pa doseganje dogovorov in odločitev s posvetovanjem, dogovarjanjem in upoštevanjem izkušenih, odgovornih in usposobljenih sodelavcev. Verjamem, da dolgoletne izkušnje zaposlenih lahko veliko pripomorejo k uvajanju sprememb, če so podkrepljene s pripravljenostjo upoštevati novo sprejete dogovore in postavljena pravila. Skratka, izkušnje in nov, svež veter sta zmagovita kombinacija dobrega vodenja doma, usmerjanja zaposlenih, izvajanja delovnih procesov.

SKUPAJ SMO MOČNEJŠI IN SKUPAJ DEFINITIVNO ZMOREMO VEČ.

Pri svojem delu drug drugega dopolnjujemo, se od drug drugega učimo in dosegamo neizmerno sinergijo – ZADOVOLJNI SO VSI VKLJUČENI. Ni nujno, da je vsaka odločitev, ki jo sprejmemo, pravilna, je pa v danem trenutku edina možna in nam omogoča učenje, spreminjanje in popravljanje (po bitki je namreč lahko biti general).

Moja vizija je, da so vsi zaposleni - vsi moji sodelavci aktivno vključeni v oblikovanje in načrtovanje sprememb ter delovnih procesov v domu in za svoje odločitve smo dolžni sprejeti odgovornost. Odgovornost je naša pravica in dolžnost.

Posebej želim poudariti, da je vsak od nas potreben za delovanje doma in da s svojimi lastnostmi, znanjem in izkušnjami sestavljamo mozaik uspešnih zaposlenih in s tem tudi kvalitetnega zagotavljanja storitev. Pomemben je vsak posameznik, saj je tim toliko močan, kot je njegov najšibkejši člen. Samo zadovoljen tim lahko ponuja največ. Obljubljamo vam, da se bomo potrudili in nudili drugi dom našim stanovalcem.

Kaj vse vam lahko nudimo, najdete na strani Kakovost bivanja. Za vse vaše predloge pa smo vam kadarkoli na voljo.

Direktorica: Ivica Lozar, dipl. oec.

34+ Uspešnih projektov
172 Postelj
100% Udobje in oskrba
70+ Let izkušenj
Skrb za starejše

Ljubeča oskrba starejših

vaši svojci bodo v dobrih rokah

Naša priznanja in certifikati

dots dots

kaj drugi menijo o nas

Mnenja stanovalcev in svojcev

Pohvala za vse zaposlene v DE Metlika. Hvala za požrtvovalno delo, za izraženo skrb, nego ... Vsi, prav cela ekipa si zasluži odlično oceno. Hvala tudi socialnemu delavcu Sandiju. Želim vam uspešno delo še naprej! Zaradi vas vseh mi je življenje precej lažje in prijetnejše.

Ivan Štravs

Mnenje stanovalca

Izredna pohvala za fizioterapevtko Natašo, za ves njen trud. Pomagala nam je pri selitvi v obeh domovih... Prav tako je zelo srčna, topla, prijazna in vedno pripravljena na pomoč... Ima neverjetne organizacijske sposobnosti ter moč in voljo, da naredi prav vse, da se mi počutimo prijetno... Uspehi njenega dela se že vidijo tudi v mojem gibanju in hoji. Želim ji vse najboljše in še enkrat hvala.

Ivan Štravs

Mnenje stanovalca

Spoštovana gospa direktorica, ga. Ivica Lozar, v mojem imenu in v imenu mojih dveh bratov, Jože in Ivan Romšek, se vam prav lepo zahvaljujem za vso skrb in nego, ki jo je bila deležna naša pokojna mama Marija Smolej. Res lepih, polnih pet let je preživela v vašem domu v dislocirani enoti. Življenje se ji je s prihodom v dom korenito spremenilo in kljub bolezni, ki je z dneva v dan močno napredovala, je bila srečna, zadovoljna in vesela do konca svojega življenja. Za Vaš dom in vse Vaše zaposlene nimamo niti ene slabe besede za povedat. Res ste lepo skrbeli zanjo, za kar smo Vam iskreno hvaležni. Hvala še enkrat za vse in ostanite še naprej tako zelo prijazen dom do starostnikov. S prijaznimi pozdravi.

Darja Pšeničnik in Jože ter Ivan Romšek

Mnenje svojcev