DSO Metlika

Aktivnosti

Ostale aktivnosti

Skozi leto so organizirane naslednje prireditve: pustovanje, martinovanje in novoletna prireditev. Ob kulturnih praznikih se priredi krajši program, v katerem običajno nastopijo stanovalci. Pogosto sodelujemo z Vrtcem Metlika, OŠ Metlika, OŠ Podzemelj in glasbeno šolo Črnomelj (podružnica Metlika). Izvajajo pa se tudi naslednji projekti: Evropski teden mobilnosti, sprehod za spomin, Simbioza giba in »hoj, gremo na kavo«.

V okviru Evropskega tedna mobilnosti se s stanovalci sprehodimo po starem mestnem jedru Metlike. Takrat sodelujemo z občino Metlika, Šentom in predstavniki metliškega gradu.

Rdeči križ Metlika vsak zadnji petek v mesecu izvaja projekt »Hoj, gremo na kavo«. Prostovoljci odpeljejo skupino stanovalcev na kavo. Tam jih poleg kave čakajo tudi otroci iz vrtca ali predstavniki policije, ki jim popestrijo srečanje.

Sprehod za spomin se odvije na dan Alzheimerjeve bolezni (21. september). V sodelovanju s Spominčico in občino Metlika se tisti dan sprehodimo od matične do dislocirane enote, kjer zaključimo s kulturnim programom.

Vseslovenski projekt Simbioza giba nam nudi različne programe. Vsako leto se odločimo za gibalni del in s tem vsakič znova ozavestimo stanovalce kako je pomembno gibanje in ohranjanje mobilnosti. V sklopu tega projekta se je skupina stanovalcev seznanila tudi z uporabo tablic.

34+ Uspešnih projektov
172 Postelj
100% Udobje in oskrba
70+ Let izkušenj
Skrb za starejše

Ljubeča oskrba starejših

vaši svojci bodo v dobrih rokah

Naša priznanja in certifikati

dots dots

kaj drugi menijo o nas

Mnenja stanovalcev in svojcev

Pohvala za vse zaposlene v DE Metlika. Hvala za požrtvovalno delo, za izraženo skrb, nego ... Vsi, prav cela ekipa si zasluži odlično oceno. Hvala tudi socialnemu delavcu Sandiju. Želim vam uspešno delo še naprej! Zaradi vas vseh mi je življenje precej lažje in prijetnejše.

Ivan Štravs

Mnenje stanovalca

Izredna pohvala za fizioterapevtko Natašo, za ves njen trud. Pomagala nam je pri selitvi v obeh domovih... Prav tako je zelo srčna, topla, prijazna in vedno pripravljena na pomoč... Ima neverjetne organizacijske sposobnosti ter moč in voljo, da naredi prav vse, da se mi počutimo prijetno... Uspehi njenega dela se že vidijo tudi v mojem gibanju in hoji. Želim ji vse najboljše in še enkrat hvala.

Ivan Štravs

Mnenje stanovalca

Spoštovana gospa direktorica, ga. Ivica Lozar, v mojem imenu in v imenu mojih dveh bratov, Jože in Ivan Romšek, se vam prav lepo zahvaljujem za vso skrb in nego, ki jo je bila deležna naša pokojna mama Marija Smolej. Res lepih, polnih pet let je preživela v vašem domu v dislocirani enoti. Življenje se ji je s prihodom v dom korenito spremenilo in kljub bolezni, ki je z dneva v dan močno napredovala, je bila srečna, zadovoljna in vesela do konca svojega življenja. Za Vaš dom in vse Vaše zaposlene nimamo niti ene slabe besede za povedat. Res ste lepo skrbeli zanjo, za kar smo Vam iskreno hvaležni. Hvala še enkrat za vse in ostanite še naprej tako zelo prijazen dom do starostnikov. S prijaznimi pozdravi.

Darja Pšeničnik in Jože ter Ivan Romšek

Mnenje svojcev