dso

Upravljanje kakovosti v DSO Metlika

Prostovoljstvo

Poslanstvo prostovoljcev

Prostovoljci dajejo svoj čas, svoje sposobnosti in znanje, predvsem pa izkušnje, brez pričakovane materialne koristi. Prostovoljci spoznavajo potrebe drugih, ščitijo njihove pravice in nas spomnijo, da je dajanje izredno pomembno, saj je tesno povezano s sprejemanjem, ki daje prostovoljcem novo energijo in mnogim smisel svojega življenja. V Domu podpiramo in vzpodbujamo prostovoljno delo. Prostovoljci so vključeni v naslednje aktivnosti in našim stanovalcem nudijo:

 • družabništvo
 • premagovanje osamljenosti
 • pomoč pri vsakodnevnih opravilih
 • spremstvo po nakupih, izletih, zabavah

V obliko prostovoljnega dela se vključujejo dijaki, študenti, upokojenci, brezposelne osebe. Vsak, ki želi nekaj dati in prispevati h kvalitetnejšemu preživljanju prostega časa starejšim v domu je dobrodošel.

Kontaktna oseba za delo na področju prostovoljstva:

Jana Žura Nataša Špehar
Mobilna št.: 040/188-235
E-pošta: delovna.terapija@dso-metlika.si

Kaj nudimo prostovoljcem:

 • povrnitev potnih stroškov,
 • prehrano v primeru dela nad 4 ure na dan,
 • uvodno in nadaljnje usposabljanje za delo

DOBRA KAVA POLEPŠA TRENUTKE, DOBER PROSTOVOLJEC POLEPŠA DAN!

 • Si želite popestriti vaš vsakdan z dobrimi deli in biti dobre volje?
 • Narediti nekaj dobrega zase in za ljudi okoli sebe?
 • Se želite počutiti še bolj koristno in sprejeto?
 • Si želite preživeti eno uro na teden v družbi z ljudmi, ki vas potrebujejo?

Če je vaš odgovor da, vas vabimo, da nas obiščete.

34+ Uspešnih projektov
172 Postelj
100% Udobje in oskrba
70+ Let izkušenj
Skrb za starejše

Ljubeča oskrba starejših

vaši svojci bodo v dobrih rokah

Naša priznanja in certifikati

dots dots

kaj drugi menijo o nas

Mnenja stanovalcev in svojcev

Pohvala za vse zaposlene v DE Metlika. Hvala za požrtvovalno delo, za izraženo skrb, nego ... Vsi, prav cela ekipa si zasluži odlično oceno. Hvala tudi socialnemu delavcu Sandiju. Želim vam uspešno delo še naprej! Zaradi vas vseh mi je življenje precej lažje in prijetnejše.

Ivan Štravs

Mnenje stanovalca

Izredna pohvala za fizioterapevtko Natašo, za ves njen trud. Pomagala nam je pri selitvi v obeh domovih... Prav tako je zelo srčna, topla, prijazna in vedno pripravljena na pomoč... Ima neverjetne organizacijske sposobnosti ter moč in voljo, da naredi prav vse, da se mi počutimo prijetno... Uspehi njenega dela se že vidijo tudi v mojem gibanju in hoji. Želim ji vse najboljše in še enkrat hvala.

Ivan Štravs

Mnenje stanovalca

Spoštovana gospa direktorica, ga. Ivica Lozar, v mojem imenu in v imenu mojih dveh bratov, Jože in Ivan Romšek, se vam prav lepo zahvaljujem za vso skrb in nego, ki jo je bila deležna naša pokojna mama Marija Smolej. Res lepih, polnih pet let je preživela v vašem domu v dislocirani enoti. Življenje se ji je s prihodom v dom korenito spremenilo in kljub bolezni, ki je z dneva v dan močno napredovala, je bila srečna, zadovoljna in vesela do konca svojega življenja. Za Vaš dom in vse Vaše zaposlene nimamo niti ene slabe besede za povedat. Res ste lepo skrbeli zanjo, za kar smo Vam iskreno hvaležni. Hvala še enkrat za vse in ostanite še naprej tako zelo prijazen dom do starostnikov. S prijaznimi pozdravi.

Darja Pšeničnik in Jože ter Ivan Romšek

Mnenje svojcev