DSO Metlika

Galerija

Pestro in veselo dogajanje v decembru

Mesec december je mesec praznovanj in obdarovanj. To je mesec, ko je miza polna, ljudje veseli in v zraku je čutiti pozitivno energijo. V mesecu decembru se eno poglavje zaključuje in z zbranimi spomini preteklega leta, vstopimo v novo leto, pripravljeni na nove dogodivščine.

December smo začeli s prihodom Miklavža. Nadaljevali smo s srečanjem stanovalcev. Stanovalci iz DE so prišli na obisk k stanovalcem na Mestnem trgu. Ob pogostitvi so stanovalci zapeli pesmice, poklepetali in se dobro imeli.

Stanovalci so izdelali tudi voščilnice za svoje bližnje in jim zaželeli veliko zdravja ter sreče.

Družabna skupina Dobrovoljčki so izpeljali zaključno srečanje. Ob dobri jedači in pijači so se prijetno družili.

V DE so stanovalci lahko prisluhnili mešanemu pevskemu zboru DU Semič, ki jih vodi Ani Šobar Jankovič, in recitatorki Sonji Albini Štravs.

Po hodnikih obeh enot je zadišalo tudi po slastnih piškotih. Stanovalci so spekli različne piškote, ki najbolj teknejo ob druženju s kavo. Napekli so navadne krhke kekse, mašinarje, čokoladne razpokančke in tudi medenjake.

Sredina decembra je bila rezervirana za novoletne prireditve. Stanovalci so se lepo uredili in poslikali v foto kotičku. Za prijetno in poskočno vzdušje sta poskrbela muzikanta.

Na obisk so prišli tudi skavti, ki so prinesli Betlehemsko luč miru in vsem zaželeli lepe praznike. Na DE so stanovalci, zaposleni in predstavniki Rdečega križa s skupnimi močni postavili jaslice, ki stojijo pri vhodu v dom.

Konec decembra je potekala božična maša, ki jo je vodil kaplan Jakob Piletič. Mašo so popestrile suhorske pevke.

Datum galerije: 28. 12. 2023
NAZAJ
34+ Uspešnih projektov
172 Postelj
100% Udobje in oskrba
70+ Let izkušenj
Skrb za starejše

Ljubeča oskrba starejših

vaši svojci bodo v dobrih rokah

Naša priznanja in certifikati

dots dots

kaj drugi menijo o nas

Mnenja stanovalcev in svojcev

Spoštovani, po smrti moje mame, Antonije Šali, bi se vam rada zahvalila za ves trud in delo, ki ste ga vložili, da je zadnjih 7 mesecev življenja preživela na človeku dostojen način. Najprej sploh hvala, da ste jo sprejeli, ko smo zanjo res nujno potrebovali oskrbo. Včasih pač življenje ne gre čisto po načrtu, zato mi nismo imeli nikjer rezervacije. Hvala res vsem zaposlenim, ki ste jo negovali, hranili, zdravili, spoštovali. Hvala tudi za prijaznost, nasmehe in spodbudne besede. Ni mi bilo lahko, ker smo jo dali v DSO, bila pa sem pomirjena, ko sem spoznala vaše okolje in zaposlene. Še enkrat - iskrena hvala, tudi v bratovem imenu, vam in vsem zaposlenim. Dušanka Faleskini, Straža, januar 2024

Dušanka Faleskini

Mnenje svojca

Spoštovani, v prejšnjem tednu se je od nas poslovila naša tama, gospa Ana Logar. Tama je preživela zadnjih deset mesecev v vašem domu, kamor smo jo premestili iz domače oskrbe. Moram reči, da smo jo obiskovali večkrat tedensko in spremljali vaše delo. Mi in tama smo bili zelo zadovoljni z vašo ponudbo, storitvami, strokovnostjo, prijaznostjo,... Tama se ni nikoli pritoževala nad zaposlenimi, vedno je vse pohvalila, prav prijetno se je počutila v vašem domu. Najbolj pa je pohvalila kuhinjo, saj je bila po poklicu kuharica. Vaših negovalk na terenu, ki so tamo obiskovale na domačem domu pred prihodom k vam in še pred tem ji dostavljale kosila, se je tama vedno razveselila in komaj čakala njihov prihod. Vsem zaposlenim želim reči HVALA, ker ste skrbeli za našo tamo do zadnjega dneva, predvsem pa za srčnost sester, ki so bile ob njej zadnje ure. Izvrstno opravljate delo in naj tako tudi ostane! Ana Logar, vnukinja Metlika; 15.1.2024

Ana Logar

Mnenje svojcev

Pohvala za vse zaposlene v DE Metlika. Hvala za požrtvovalno delo, za izraženo skrb, nego ... Vsi, prav cela ekipa si zasluži odlično oceno. Hvala tudi socialnemu delavcu Sandiju. Želim vam uspešno delo še naprej! Zaradi vas vseh mi je življenje precej lažje in prijetnejše.

Ivan Štravs

Mnenje stanovalca

Izredna pohvala za fizioterapevtko Natašo, za ves njen trud. Pomagala nam je pri selitvi v obeh domovih... Prav tako je zelo srčna, topla, prijazna in vedno pripravljena na pomoč... Ima neverjetne organizacijske sposobnosti ter moč in voljo, da naredi prav vse, da se mi počutimo prijetno... Uspehi njenega dela se že vidijo tudi v mojem gibanju in hoji. Želim ji vse najboljše in še enkrat hvala.

Ivan Štravs

Mnenje stanovalca

Spoštovana gospa direktorica, ga. Ivica Lozar, v mojem imenu in v imenu mojih dveh bratov, Jože in Ivan Romšek, se vam prav lepo zahvaljujem za vso skrb in nego, ki jo je bila deležna naša pokojna mama Marija Smolej. Res lepih, polnih pet let je preživela v vašem domu v dislocirani enoti. Življenje se ji je s prihodom v dom korenito spremenilo in kljub bolezni, ki je z dneva v dan močno napredovala, je bila srečna, zadovoljna in vesela do konca svojega življenja. Za Vaš dom in vse Vaše zaposlene nimamo niti ene slabe besede za povedat. Res ste lepo skrbeli zanjo, za kar smo Vam iskreno hvaležni. Hvala še enkrat za vse in ostanite še naprej tako zelo prijazen dom do starostnikov. S prijaznimi pozdravi.

Darja Pšeničnik in Jože ter Ivan Romšek

Mnenje svojcev