DSO Metlika

Aktualne novice in dogodki

Obvestilo za svojce stanovalcev DSO Metlika v zvezi z obnovo stavbe na Mestnem trgu

30. 08. 2023

4. januarja letošnjega leta smo pričeli s prenovo doma na Mestnem trgu in projekt »Prostorska preureditev nastanitvenih možnosti na Mestnem trgu« se počasi zaključuje. Dom bo zgrajen po standardih in normativih, ki jih predpisuje Pravilnik o minimalnih tehničnih zahtevah.

Zagotovili bomo kakovostno, prijazno in varno bivalno okolje uporabnikom socialnih storitev.

Vse sobe so se preuredile na način, da ima vsaka soba kopalnico s straniščem, umivalnik in tuš. Ukinili smo tri ali več posteljne sobe.

Za skupno preživljanje prostega časa je preurejena recepcija. Nad recepcijo pa je terasa, namenjena za počitek nepokretnih stanovalcev na vozičkih ali posteljah na svežem zraku.
Preuredili in obnovili so se tudi skupni prostori, izgradili prostori za potrebe zdravstva, dodalo se je novo dvigalo za potrebe prevozov prehrane in dodalo notranje dvigalo za dostop do medicinskega dela.

Vse inštalacije so se zamenjale, uredilo se je centralno prezračevanje in klime po vseh prostorih.

V mesecu decembru 2022 smo vse stanovalce iz Mestnega trga preselili ali v Komendo ali v enoto za demenco, da smo omogočili izvajalcem nemoteno delo in stanovalcem mirnejše okolje.

Predvidevam, da bomo v mesecu oktobru pridobili vsa potrebna dovoljenja za zaključek obnove in možnost selitve stanovalcev.

Zahvaljujem se vsem, tako stanovalcem kot tudi svojcem, za potrpežljivost in razumevanje, ki ste jih izkazali v tem obdobju. To je obdobje izrednih razmer, tako za vas kot tudi za zaposlene. Vsi skupaj smo dobro prenašali nastalo situacijo.

Verjamem, da se s preselitvijo stvari uredijo in umirijo in da zopet zaživimo normalno, umirjeno in lepše življenje.

Potrudili se bomo po svojih najboljših močeh, za morebitne nevšečnosti pa se vam že vnaprej opravičujemo.

Direktorica, Ivica Lozar

34+ Uspešnih projektov
172 Postelj
100% Udobje in oskrba
70+ Let izkušenj
Skrb za starejše

Ljubeča oskrba starejših

vaši svojci bodo v dobrih rokah

Naša priznanja in certifikati

dots dots

kaj drugi menijo o nas

Mnenja stanovalcev in svojcev

Spoštovani, po smrti moje mame, Antonije Šali, bi se vam rada zahvalila za ves trud in delo, ki ste ga vložili, da je zadnjih 7 mesecev življenja preživela na človeku dostojen način. Najprej sploh hvala, da ste jo sprejeli, ko smo zanjo res nujno potrebovali oskrbo. Včasih pač življenje ne gre čisto po načrtu, zato mi nismo imeli nikjer rezervacije. Hvala res vsem zaposlenim, ki ste jo negovali, hranili, zdravili, spoštovali. Hvala tudi za prijaznost, nasmehe in spodbudne besede. Ni mi bilo lahko, ker smo jo dali v DSO, bila pa sem pomirjena, ko sem spoznala vaše okolje in zaposlene. Še enkrat - iskrena hvala, tudi v bratovem imenu, vam in vsem zaposlenim. Dušanka Faleskini, Straža, januar 2024

Dušanka Faleskini

Mnenje svojca

Spoštovani, v prejšnjem tednu se je od nas poslovila naša tama, gospa Ana Logar. Tama je preživela zadnjih deset mesecev v vašem domu, kamor smo jo premestili iz domače oskrbe. Moram reči, da smo jo obiskovali večkrat tedensko in spremljali vaše delo. Mi in tama smo bili zelo zadovoljni z vašo ponudbo, storitvami, strokovnostjo, prijaznostjo,... Tama se ni nikoli pritoževala nad zaposlenimi, vedno je vse pohvalila, prav prijetno se je počutila v vašem domu. Najbolj pa je pohvalila kuhinjo, saj je bila po poklicu kuharica. Vaših negovalk na terenu, ki so tamo obiskovale na domačem domu pred prihodom k vam in še pred tem ji dostavljale kosila, se je tama vedno razveselila in komaj čakala njihov prihod. Vsem zaposlenim želim reči HVALA, ker ste skrbeli za našo tamo do zadnjega dneva, predvsem pa za srčnost sester, ki so bile ob njej zadnje ure. Izvrstno opravljate delo in naj tako tudi ostane! Ana Logar, vnukinja Metlika; 15.1.2024

Ana Logar

Mnenje svojcev

Pohvala za vse zaposlene v DE Metlika. Hvala za požrtvovalno delo, za izraženo skrb, nego ... Vsi, prav cela ekipa si zasluži odlično oceno. Hvala tudi socialnemu delavcu Sandiju. Želim vam uspešno delo še naprej! Zaradi vas vseh mi je življenje precej lažje in prijetnejše.

Ivan Štravs

Mnenje stanovalca

Izredna pohvala za fizioterapevtko Natašo, za ves njen trud. Pomagala nam je pri selitvi v obeh domovih... Prav tako je zelo srčna, topla, prijazna in vedno pripravljena na pomoč... Ima neverjetne organizacijske sposobnosti ter moč in voljo, da naredi prav vse, da se mi počutimo prijetno... Uspehi njenega dela se že vidijo tudi v mojem gibanju in hoji. Želim ji vse najboljše in še enkrat hvala.

Ivan Štravs

Mnenje stanovalca

Spoštovana gospa direktorica, ga. Ivica Lozar, v mojem imenu in v imenu mojih dveh bratov, Jože in Ivan Romšek, se vam prav lepo zahvaljujem za vso skrb in nego, ki jo je bila deležna naša pokojna mama Marija Smolej. Res lepih, polnih pet let je preživela v vašem domu v dislocirani enoti. Življenje se ji je s prihodom v dom korenito spremenilo in kljub bolezni, ki je z dneva v dan močno napredovala, je bila srečna, zadovoljna in vesela do konca svojega življenja. Za Vaš dom in vse Vaše zaposlene nimamo niti ene slabe besede za povedat. Res ste lepo skrbeli zanjo, za kar smo Vam iskreno hvaležni. Hvala še enkrat za vse in ostanite še naprej tako zelo prijazen dom do starostnikov. S prijaznimi pozdravi.

Darja Pšeničnik in Jože ter Ivan Romšek

Mnenje svojcev